Salát z buřtů s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 81 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 94 mg
- Vláknina 1740 mg
- Vitamín A 1740 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané buřty nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, okurky nakrájíme na menší kostky.
-
2
Na marinádu v kastrole promícháme olej, ocet, kečup, worcester a cukr, za stálého míchání vaříme zhruba 2 minuty.
-
3
V míse promícháme buřty s cibulí a okurkami, přelijeme zchladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc marinovat.
-
4
Před podáváním do salátu vmícháme majonézu.