Kuřecí závitky s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kuřecí prsa
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 150 g Strouhanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 27.5 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 278.8 mg
  • Draslík 825.3 mg
  • Vláknina 3475 mg
  • Vitamín A 3475 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nahrubo nasekáme jádra vlašských ořechů a dobře je promísíme s máslem. Z másla potom vytvarujeme čtyři tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout.

  • 2

    Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme dotenka. Rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli je v misce ušleháme. V dalších miskách připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.

  • 3

    Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát olej (závitky musí při smažení plavat), řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla s ořechovou drtí. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku.

  • 4

    Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na vysoké vrstvě rozpáleného oleje 12-15 minut na mírném plameni smažíme.

Komentáře k receptu