Kuřecí závitky s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 49 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 278.8 mg
- Draslík 825.3 mg
- Vláknina 3475 mg
- Vitamín A 3475 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nahrubo nasekáme jádra vlašských ořechů a dobře je promísíme s máslem. Z másla potom vytvarujeme čtyři tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout.
-
2
Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme dotenka. Rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli je v misce ušleháme. V dalších miskách připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.
-
3
Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát olej (závitky musí při smažení plavat), řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla s ořechovou drtí. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku.
-
4
Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na vysoké vrstvě rozpáleného oleje 12-15 minut na mírném plameni smažíme.