Kachní salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Hořčice
  • 160 g Jablka
  • 100 g Kachní maso pečené
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Rukola
  • 15 ml Ocet vinný
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 977 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 250.8 mg
  • Vláknina 6285 mg
  • Vitamín A 6285 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, pečené kachní maso také na kostičky, listy rukoly natrháme na menší kusy, ořechy nadrtíme. Do mísy položíme natrhané listy rukoly, promícháme jablka s masem a nasypeme na salát. Vše posypeme drcenými ořechy. Smícháme olej s octem, přidáme hořčici, sůl, pepř a vymícháme zálivku, kterou nakapeme na salát a podáváme.

Komentáře k receptu