Kachní salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 42 g
- Sodík 977 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 250.8 mg
- Vláknina 6285 mg
- Vitamín A 6285 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, pečené kachní maso také na kostičky, listy rukoly natrháme na menší kusy, ořechy nadrtíme. Do mísy položíme natrhané listy rukoly, promícháme jablka s masem a nasypeme na salát. Vše posypeme drcenými ořechy. Smícháme olej s octem, přidáme hořčici, sůl, pepř a vymícháme zálivku, kterou nakapeme na salát a podáváme.