Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 7 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 26.4 mg
- Draslík 840.9 mg
- Vláknina 9840 mg
- Vitamín A 9840 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Do nízkého hrnce s horkou vodou vmícháme vanilkový a moučkový cukr, přidáme nakrájenou rebarboru a za stálého míchání vodu přivedeme k varu. Hrnec částečně přikryjeme poklicí a rebarboru vaříme 3 minuty, pak poklici sundáme a necháme další 3 minuty vařit odkryté. V hrnci by měl být růžový sirup a rebarbora měkká tak, že drží tvar, ale již se téměř rozpadá.
-
3
Hotovou omáčku přecedíme do džbánu nebo mísy, mírně vychladlou jí poléváme vanilkovou zmrzlinu v pohárech a podáváme.