Pečené vepřové s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 40 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 205.7 mg
- Draslík 1673.2 mg
- Vláknina 8910.8 mg
- Vitamín A 8910.8 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na omáčku v misce promícháme hořčici s medem.
-
2
Do vymazaného pekáče vložíme maso, obložíme osolenými plátky brambor, které přelijeme smetanou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.
-
3
Poté maso přelijeme hořčičnou omáčkou a pečeme další půl hodiny.