Vepřové kostky s kukuřicí a paprikou
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 400 g Vepřová plec
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 50 ml Ocet vinný
- 100 ml Tequila silver
- 100 ml Limetková šťáva
- 2 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Česnek
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 22 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 572.9 mg
- Vláknina 4105.1 mg
- Vitamín A 4105.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme nakrájenou cibuli a česnek a na oleji je chvilku osmahneme.
-
2
Poté přidáme kukuřici, nakrájenou papriku, 1 chilli papričku a šťávu z limetky. Přilijeme tequilu a vaříme 3 minuty. Poté přidáme ocet a cukr a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme koriandr a přílohu můžeme klidně naložit do sklenic a uchovat v ledničce až 6 týdnů.
-
3
Mezitím vepřové maso nakrájíme na kostičky a dáme do mísy spolu s medem, 1 chilli papričkou, mletou paprikou, cayenským pepřem a pomerančovou šťávou. Necháme 1 hodinu marinovat. Poté opečeme 3 minuty z každé strany a můžeme podávat.