Krémová polévka z křemenáčů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 120 g Žampiony - sterilované
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Houby čerstvé
  • 30 g Pažitka
  • 80 g Créme fraiche
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1577 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 604.5 mg
  • Vláknina 7127.5 mg
  • Vitamín A 7127.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křemenáče očistíme a nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme houby, hrnec zakryjeme a podusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut. Hrnec odkryjeme, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, povaříme 15 minut a rozmixujeme. Do polévky přimícháme plátky nakládaných žampionů, prohřejeme a odstavíme. Již mimo oheň přidáme créme fraiche, dobře promícháme a podáváme. Polévku v talířích posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu