Tagliatelle s krevetami na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Zázvor celý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 25 g Chilli paprička
  • 80 g Cibulka jarní
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 350 g Tagliatelle
  • 200 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2026 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 169.4 mg
  • Vláknina 2550 mg
  • Vitamín A 2550 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme krevety, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a osmažíme ze všech stran. Krevety vyjmeme, do oleje v pánvi nasypeme cibuli, česnek, chilli papričku, orestujeme, přilijeme víno, smetanu, přidáme zázvor a vaříme dohusta. Vrátíme do pánve krevety, promícháme s omáčkou, podle chuti dosolíme, dopepříme, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme krevetovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu