Tagliatelle s krevetami na smetaně
Suroviny
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 15 g Zázvor celý
- 5 g Paprika mletá sladká
- 25 g Chilli paprička
- 80 g Cibulka jarní
- 50 g Olej olivový extra panenský
- 350 g Tagliatelle
- 200 ml Víno bílé
- 500 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2026 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 169.4 mg
- Vláknina 2550 mg
- Vitamín A 2550 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme krevety, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a osmažíme ze všech stran. Krevety vyjmeme, do oleje v pánvi nasypeme cibuli, česnek, chilli papričku, orestujeme, přilijeme víno, smetanu, přidáme zázvor a vaříme dohusta. Vrátíme do pánve krevety, promícháme s omáčkou, podle chuti dosolíme, dopepříme, provaříme a odstavíme.
-
3
Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme krevetovou omáčkou a podáváme.