Ravioli s humrovou omáčkou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 15 g Bazalka
- 60 g Celer řapíkatý
- 40 g Šalotka
- 1 g Koriandr mletý
- 350 g Těstoviny Ravioli
- 200 g Humr
- 100 g Smetana na vaření
- 20 g Protlak rajčatový
- 3500 ml Voda pitná
- 100 ml Vývar rybí
- 40 ml Víno portské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 68 g
- Sodík 3285 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 199.5 mg
- Draslík 596 mg
- Vláknina 4550 mg
- Vitamín A 4550 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Maso z humra nakrájíme na malé kousky, očištěnou mrkev, řapíkatý celer a šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, bazalku posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme maso z humra, krátce orestujeme, přidáme zeleninu, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, mletý koriandr, podlijeme rybím vývarem, portským vínem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme žampiony, bazalku, smetanu, prohřejeme a odstavíme. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme humrovou omáčkou a podáváme.