Teplý salát z brambor a slaniny

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 1149.7 mg
  • Vláknina 13658.5 mg
  • Vitamín A 13658.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno je nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou. Uvařené brambory scedíme, rozkrájíme na čtvrtiny a smícháme s jemně nakrájenými jarními cibulkami.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a usmažíme v něm dokřupava nadrobno nakrájenou slaninu. Usmaženou slaninu vyjmeme z pánve na talíř.

  • 4

    Pánev odstavíme z ohně a do tuku vmícháme prolisovaný česnek a ocet s hořčicí, nasypeme uvařené nakrájené brambory s cibulkou, vše promícháme a přendáme do servírovací mísy.

  • 5

    Salát posypeme usmaženou slaninou a podáváme.

Komentáře k receptu