Francouzské pomerančové bagety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 23 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 274.3 mg
- Draslík 117.6 mg
- Vláknina 1239 mg
- Vitamín A 1239 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, lžící pomerančové šťávy a se skořicí. Do směsi vložíme nakrájené bagety a necháme je nasáknout.
-
2
V hrnku smícháme zbylou pomerančovou šťávu, marmeládu a cukr, směs přivedeme k varu a necháme krátce převařit.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a na středním ohni v něm z obou stran opečeme nasáklé krajíčky baget dozlatova.
-
4
Opečené bagety přelijeme uvařeným teplým sirupem a podáváme.