Francouzské pomerančové bagety

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 75 g Marmeláda pomerančová
  • 50 g Cukr krystal
  • 6 krajíc Bageta
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 274.3 mg
  • Draslík 117.6 mg
  • Vláknina 1239 mg
  • Vitamín A 1239 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, lžící pomerančové šťávy a se skořicí. Do směsi vložíme nakrájené bagety a necháme je nasáknout.

  • 2

    V hrnku smícháme zbylou pomerančovou šťávu, marmeládu a cukr, směs přivedeme k varu a necháme krátce převařit.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a na středním ohni v něm z obou stran opečeme nasáklé krajíčky baget dozlatova.

  • 4

    Opečené bagety přelijeme uvařeným teplým sirupem a podáváme.

Komentáře k receptu