Salát z rukoly s kuřecími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 517.5 mg
- Draslík 573.1 mg
- Vláknina 1920 mg
- Vitamín A 1920 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukolu opláchneme studenou vodou a okapanou ji rozdělíme na servírovací talíře.
-
2
Kuřecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm ze všech stran osmažíme nakrájená játra.
-
4
Když jsou játra měkká, odstavíme pánev z ohně, přidáme do ní ocet se sirupem a vše důkladně promícháme. Pánev vrátíme na oheň a směs ještě krátce převaříme.
-
5
Játra rozdělíme na připravenou rukolu, přelijeme šťávou, osolíme a podáváme.