Salát z rukoly s kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Játra kuřecí
  • 120 g Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 517.5 mg
  • Draslík 573.1 mg
  • Vláknina 1920 mg
  • Vitamín A 1920 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukolu opláchneme studenou vodou a okapanou ji rozdělíme na servírovací talíře.

  • 2

    Kuřecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm ze všech stran osmažíme nakrájená játra.

  • 4

    Když jsou játra měkká, odstavíme pánev z ohně, přidáme do ní ocet se sirupem a vše důkladně promícháme. Pánev vrátíme na oheň a směs ještě krátce převaříme.

  • 5

    Játra rozdělíme na připravenou rukolu, přelijeme šťávou, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu