Dušená marinovaná vepřová játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Játra vepřová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 376.3 mg
  • Draslík 360.7 mg
  • Vláknina 132.5 mg
  • Vitamín A 132.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme, odstraníme z nich blány a nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Z oleje, vína, solamylu a papriky si připravíme marinádu, v které necháme játra alespoň hodinu v chladu odležet.

  • 3

    Marinádu poté nalijeme do pánve, necháme na ohni rozpálit, poté do pánve vložíme játra a dusíme pod pokličkou, až jsou měkká.

  • 4

    Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

  • 5

    Měkká játra na servírovacích talířích přelijeme výpekem, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu