Dušená marinovaná vepřová játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 376.3 mg
- Draslík 360.7 mg
- Vláknina 132.5 mg
- Vitamín A 132.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra omyjeme, odstraníme z nich blány a nakrájíme na větší kousky.
-
2
Z oleje, vína, solamylu a papriky si připravíme marinádu, v které necháme játra alespoň hodinu v chladu odležet.
-
3
Marinádu poté nalijeme do pánve, necháme na ohni rozpálit, poté do pánve vložíme játra a dusíme pod pokličkou, až jsou měkká.
-
4
Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
-
5
Měkká játra na servírovacích talířích přelijeme výpekem, osolíme a opepříme.