Šampaňské z bezinkového květu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Bezinkový květ
  • 4 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 50 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 7.5 mg
  • Vláknina 235 mg
  • Vitamín A 235 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme 1 l vody, přisypeme cukr, který na mírném ohni za občasného promíchání rozpustíme. Cukrovou tekutinu necháme vychladnout.

  • 2

    Z bezinkových květu odstraníme poškozené plody. Zdravé plody opláchneme a položíme je na dno pětilitrové lahve. Přidáme omytý, na tenká kolečka nakrájený citron. Ocet smícháme s vychladlou cukrovou šťávou a vlijeme do lahve.

  • 3

    Naplněnou lahev uzavřeme kouskem potravinářské fólie. Fólii propícháme a láhev se směsi necháme 6-7 dní kvasit. Vykvašenou směs scedíme, naplníme do lahvi, které zavíčkujeme a na 6-7 dní odložíme na chladné místo.

Komentáře k receptu