Conchiglie s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rukola
  • 350 g Těstoviny Conchiglie
  • 130 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 3000 ml Voda pitná
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2147 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 257.3 mg
  • Vláknina 6087.5 mg
  • Vitamín A 6087.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Rukolu posekáme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s rukolou, orestujeme, přilijeme vývar, smetanu, osolíme, opepříme a vyvaříme dohusta. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme rukolovou omáčkou a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu