Fusilli s tvarohovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Estragon
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 50 g Oříšky piniové
  • 2500 ml Voda pitná
  • 5 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2138 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 319.3 mg
  • Vláknina 8102.5 mg
  • Vitamín A 8102.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, ořechy nadrtíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, oříšky a osmahneme. Přidáme tvaroh, smetanu, sůl, pepř, citronovou šťávu a povaříme do zhoustnutí. Mimo oheň přimícháme estragon. Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme tvarohovou omáčkou.

Komentáře k receptu