Staroanglická piškotová mísa

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Kompot broskvový
  • 60 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 75 ml Sherry brandy
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 30 plátek Mandle plátky
  • 1 balení Piškoty cukrářské
  • 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 245.2 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 2396.7 mg
  • Vitamín A 2396.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukrářské piškoty po dvou slepíme marmeládou.

  • 2

    Dno zapékací mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch rozložíme okapané, na kousky nakrájené broskve a přikryjeme sušenkami. Zakapeme sherry a podle chuti šťávou z kompotu. Necháme chvíli nasáknout.

  • 3

    V misce smícháme žloutky s kukuřičnou moučkou a směs můžeme osladit 1-2 lžícemi cukru.

  • 4

    V kastrůlku ohřejeme mléko, přilijeme žloutkovou směs a za stálého míchání uvaříme puding do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a mícháme do částečného zchladnutí.

  • 5

    Puding vlijeme do mísy na sušenky, přikryjme folií a necháme vychladit.

  • 6

    Smetanu ušleháme a rozetřeme na puding. Posypeme nasucho opraženými plátky mandlí a necháme znovu vychladit.

Komentáře k receptu