Salát z francouzského Nice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 50 g Olivy černé
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Sardelové řezy
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 3596 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 199.2 mg
  • Draslík 1027.8 mg
  • Vláknina 9834.3 mg
  • Vitamín A 9834.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.5 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolky opláchneme vodou a odkrojíme jim konce. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme ji k varu. Fazolky vsypeme do vroucí vody a 6 minut vaříme. Potom je scedíme a zchladíme studenou vodou. Necháme na utěrce okapat.

  • 2

    Omyjeme papriku a rozpůlíme ji. Odkrojíme bílé žebroví a semínka, rozkrájíme ji na nudličky. Cibuli očistíme a pokrájíme ji na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na osminy. V osolené vodě natvrdo uvaříme vejce. Zchladíme je a oloupeme skořápku. Pokrájíme vejce na osminky. Bramboru uvaříme.

  • 3

    Oloupaný česnek rozpůlíme a vytřeme s ním větší misku. Opatrně do ní vložíme všechny ingredience: fazolky, nakrájená rajčata a papriky, nakrájená vejce, nakrájenou uvařenou bramboru. Přidáme sardelové řezy a vypeckované černé olivy.

  • 4

    V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní šťávu vymačkanou z jednoho citronu, přidáme olej, osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát a posypeme nasekanými bazalkovými lístky.

Komentáře k receptu