Salát z francouzského Nice
Suroviny
- 50 g Bazalka
- 50 g Olivy černé
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 1 ks Brambory
- 1 ks Citrony
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 8 ks Sardelové řezy
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 3596 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 199.2 mg
- Draslík 1027.8 mg
- Vláknina 9834.3 mg
- Vitamín A 9834.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.5 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené fazolky opláchneme vodou a odkrojíme jim konce. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme ji k varu. Fazolky vsypeme do vroucí vody a 6 minut vaříme. Potom je scedíme a zchladíme studenou vodou. Necháme na utěrce okapat.
-
2
Omyjeme papriku a rozpůlíme ji. Odkrojíme bílé žebroví a semínka, rozkrájíme ji na nudličky. Cibuli očistíme a pokrájíme ji na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na osminy. V osolené vodě natvrdo uvaříme vejce. Zchladíme je a oloupeme skořápku. Pokrájíme vejce na osminky. Bramboru uvaříme.
-
3
Oloupaný česnek rozpůlíme a vytřeme s ním větší misku. Opatrně do ní vložíme všechny ingredience: fazolky, nakrájená rajčata a papriky, nakrájená vejce, nakrájenou uvařenou bramboru. Přidáme sardelové řezy a vypeckované černé olivy.
-
4
V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní šťávu vymačkanou z jednoho citronu, přidáme olej, osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát a posypeme nasekanými bazalkovými lístky.