Fettucine se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sardelové řezy
  • 25 g Feferony
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 800 g Romanesco
  • 3500 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2455 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 118.3 mg
  • Vláknina 18368.5 mg
  • Vitamín A 18368.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Romanesco rozebereme na malé růžičky, česnek prolisujeme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek s feferonkou a osmahneme. Přidáme romanesco, sardelky, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zakryjeme pokličkou a podusíme 5 až 7 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu