Sterilované hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 3.2 mg
- Draslík 771 mg
- Vláknina 2566.7 mg
- Vitamín A 2566.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hřiby očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V pánvi rozpálíme tuk a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme houby, osolíme a za občasného míchání doměkka podusíme.
-
3
Směs rozdělíme do čistých skleniček a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu.
-
4
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.