Sterilované hřiby

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Hříbky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 3.2 mg
  • Draslík 771 mg
  • Vláknina 2566.7 mg
  • Vitamín A 2566.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hřiby očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme tuk a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme houby, osolíme a za občasného míchání doměkka podusíme.

  • 3

    Směs rozdělíme do čistých skleniček a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu.

  • 4

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu