Závitky z lasagní s kuřetem
Suroviny
- 70 g Sýr Čedar
- 30 g Máslo čerstvé
- 70 g Sýr Čedar
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Žampiony čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 230 g Kuřecí prsa
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 3 ml Olej olivový
- 180 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 plátek Lasagne
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 38 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 111.1 mg
- Draslík 295.6 mg
- Vláknina 333.1 mg
- Vitamín A 333.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 309.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme.
-
2
Ve vroucí osolené vodě s olejem postupně po šesti minutách vaříme lasagne. Poté je rozložíme na utěrku, aby se nepřekrývaly, a necháme oschnout.
-
3
V mezičase v rendlíku na polovině dávky másla dusíme houby s kuřecím masem. Po pěti až šesti minutách odstavíme. Ze zbylého másla a mouky na pánvi usmažíme světlou jíšku, poté ji odstavíme a postupně zašleháme mléko. Omáčku dáme na sporák a za stálého míchání vaříme alespoň 5 minut.
-
4
Hladkou omáčku vlijeme na kuřecí směs, přisypeme sýr, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
5
Hustou směs rozetřeme na plátky lasagní tak, abychom je mohli srolovat. Rolky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až sýr zezlátne.