Pstruh pečený v pivní strouhance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 946.7 mg
- Vláknina 2724.6 mg
- Vitamín A 2724.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, pokapeme je citronovou šťávou, potřeme olejeme a obalíme ve strouhance, kterou jsme smíchali s pivem.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a ryby na něm zvolna pečeme z obou stran, až jsou měkké a strouhanka má zlatavou barvu. Během pečení je potíráme vypečenou šťávou.
-
3
Ryby podáváme s kolečkem citronu a vařenými nebo pečenými bramborami.