Kabranátky z rybího filé
Suroviny
- 800 g Filé rybí
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 0.8 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 112.4 mg
- Vláknina 1340.1 mg
- Vitamín A 1340.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na kousky a namočíme do piva.
-
2
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
3
Rybí filé omyjeme, osušíme a najemno umeleme. K umletému rybímu masu přidáme vymačkané kousky žemle, 2 vajíčka, petrželku, nakrájenou cibuli a strouhanku, směs podle chuti opepříme a osolíme, poté důkladně promícháme.
-
4
Z těsta vytvoříme malé karbanátky, které postupně obalíme v mouce, vajíčku rozšlehaném s pivem a ve strouhance.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej, karbanátky v něm z obou stran smažíme dozlatova.