Marinované telecí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 800 g Telecí kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 180.3 mg
  • Draslík 788.3 mg
  • Vláknina 1115.2 mg
  • Vitamín A 1115.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.

  • 2

    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa namočíme do piva, posypeme nakrájenou cibulí, dáme do mísy a necháme je chladu alespoň 30 minut uležet.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo, uleželé plátky masa na něm prudce z obou stran opečeme, pak zaprášíme moukou, přidáme koření a prolisovaný česnek, přilijeme pivo, promícháme a přikryté poklicí krátce dusíme.

  • 4

    Měkké maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu