Sterilovaný mletý špenát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 55 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 930 mg
  • Vláknina 7333.3 mg
  • Vitamín A 7333.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý špenát očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a bez poklice vaříme 10 minut. Po vyjmutí umeleme na masovém mlýnku.

  • 2

    V pánvi rozpálíme tuk, přidáme špenát a krátce podusíme. Mezitím podléváme slanou vodou z vaření. Horkou kaši rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu