Sterilovaný mletý špenát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 2 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 930 mg
- Vláknina 7333.3 mg
- Vitamín A 7333.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý špenát očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a bez poklice vaříme 10 minut. Po vyjmutí umeleme na masovém mlýnku.
-
2
V pánvi rozpálíme tuk, přidáme špenát a krátce podusíme. Mezitím podléváme slanou vodou z vaření. Horkou kaši rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.