Rajčata s piniovým pestem a mozzarellou
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 20 g Petržel - nať
- 50 g Bazalka
- 50 g Bazalka
- 50 g Oříšky piniové
- 300 g Mozzarella
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 693 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 410.4 mg
- Vláknina 4262.3 mg
- Vitamín A 4262.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Mozzarellu také nakrájíme na plátky. Na talíře střídavě skládáme mozzarellu a rajčata.
-
2
Připravíme si pesto. V hmoždíři si utlučeme piniové oříšky nebo je rozsekáme v robotu. Přidáme větší část bazalky a petrželku. Česnek oloupeme a také ho přidáme ke směsi. Směs osolíme a roztlučeme nebo umixujeme dohladka.
-
3
Na kousky nakrájíme parmezán a přidáme ho ke směsi a zapracujeme do ní. Pak přiléváme olej, dokud nevznikne pasta, kterou lze rozetřít. Přimícháme nakonec ještě balzamikový ocet a promícháme dohladka. Do připraveného pesta ještě vmícháme víno, kterým pesto rozředíme. Zakapeme jím rajčata s mozzarellou. Nakonec ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.