Rajčata s piniovým pestem a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Bazalka
  • 50 g Bazalka
  • 50 g Oříšky piniové
  • 300 g Mozzarella
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 410.4 mg
  • Vláknina 4262.3 mg
  • Vitamín A 4262.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Mozzarellu také nakrájíme na plátky. Na talíře střídavě skládáme mozzarellu a rajčata.

  • 2

    Připravíme si pesto. V hmoždíři si utlučeme piniové oříšky nebo je rozsekáme v robotu. Přidáme větší část bazalky a petrželku. Česnek oloupeme a také ho přidáme ke směsi. Směs osolíme a roztlučeme nebo umixujeme dohladka.

  • 3

    Na kousky nakrájíme parmezán a přidáme ho ke směsi a zapracujeme do ní. Pak přiléváme olej, dokud nevznikne pasta, kterou lze rozetřít. Přimícháme nakonec ještě balzamikový ocet a promícháme dohladka. Do připraveného pesta ještě vmícháme víno, kterým pesto rozředíme. Zakapeme jím rajčata s mozzarellou. Nakonec ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu