Bucatini se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 16 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 79.6 mg
- Draslík 57.4 mg
- Vláknina 186.5 mg
- Vitamín A 186.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, řapík celeru nakrájíme a orestujeme na rozehřátém másle cca 2min. Přidáme smetanu, gorgonzolu, rozšlehanou ricottu a ochutíme solí a pepřem. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání cca 1min provaříme.
-
2
Poté nalijeme na těstoviny,promícháme a ihned podáváme.