Bucatini se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 375 g Těstoviny Bucatini
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 57.4 mg
  • Vláknina 186.5 mg
  • Vitamín A 186.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, řapík celeru nakrájíme a orestujeme na rozehřátém másle cca 2min. Přidáme smetanu, gorgonzolu, rozšlehanou ricottu a ochutíme solí a pepřem. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání cca 1min provaříme.

  • 2

    Poté nalijeme na těstoviny,promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu