Lečo z čerstvé zeleniny

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 500 g Paprika zelená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 370.2 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno.

  • 2

    Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a krátce podusíme. Poté přisypeme papriku a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme rajčata, ochutíme solí a udusíme doměkka.

  • 3

    Horkou směs ihned rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu