Lečo z čerstvé zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 370.2 mg
- Vláknina 5400 mg
- Vitamín A 5400 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno.
-
2
Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a krátce podusíme. Poté přisypeme papriku a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme rajčata, ochutíme solí a udusíme doměkka.
-
3
Horkou směs ihned rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.