Příloha z listové zeleniny
Suroviny
- 100 g Kapusta hlávková
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Řeřicha
- 100 g Mangold
- 100 g Salát římský
- 8 g Sůl mořská
- 100 g Roketa
- 30 ml Olej olivový
- 500 ml Voda pitná
- 30 ml Citronová šťáva
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 468.7 mg
- Vláknina 5030 mg
- Vitamín A 5030 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy kapusty a mangoldu trochu natrháme, ponoříme do vroucí osolené vody na 2 minuty, scedíme a rychle zchladíme, aby neztratily barvu. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek nakrájený na plátky, osmahneme, přidáme natrhané listy rokety, řeřichy, římského salátu, orestujeme, přidáme mangold s kapustou a smažíme velmi zvolna pár minut. Přisypeme posekané bylinky a smažíme ještě minutu. Listy přendáme na talíř, osolíme, opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem, citronovou šťávou a podáváme jako přílohu k rybám.