Pečená dýně s chilli a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 614.7 mg
- Vláknina 12168.4 mg
- Vitamín A 12168.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vybereme semínka a dáme stranou. Dýni i s kůrou nakrájíme na kostky. V misce smícháme chilli koření se solí, přidáme lístky šalvěje, nalámaný skořicový lusk, zalijeme olejem a promícháme. Touto směsí potřeme kostky dýně, vyskládáme do pekáčku, posypeme dýňovými semínky, která jsme odložili, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Pekáček odkryjeme a ještě 10 minut dopečeme. Nakonec odstraníme skořici.
-
2
Podáváme jako přílohu k masu.