Fazolky smažené na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 232.8 mg
- Vláknina 7689.8 mg
- Vitamín A 7689.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilizované fazolky scedíme a necháme okapat. Připravíme těstíčko na obalování fazolek - do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl, pepř a přilijeme víno, aby nám vzniklo středně husté těstíčko. Všechny suroviny dobře vidličkou ušleháme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej. Fazolky obalujeme v připraveném těstíčku, pokládáme je na rozpálený olej a po obou stranách zprudka osmažíme. Osmažené fazolky necháme na papírové utěrce okapat.
-
3
Nakonec fazolky rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.