Fazolky smažené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 232.8 mg
  • Vláknina 7689.8 mg
  • Vitamín A 7689.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilizované fazolky scedíme a necháme okapat. Připravíme těstíčko na obalování fazolek - do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl, pepř a přilijeme víno, aby nám vzniklo středně husté těstíčko. Všechny suroviny dobře vidličkou ušleháme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej. Fazolky obalujeme v připraveném těstíčku, pokládáme je na rozpálený olej a po obou stranách zprudka osmažíme. Osmažené fazolky necháme na papírové utěrce okapat.

  • 3

    Nakonec fazolky rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu