Sterilovaná krájená paprika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3235 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 264.4 mg
- Vláknina 5250 mg
- Vitamín A 5250 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 159.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Vložíme do mísy a promícháme se solí. Namačkáme je do sklenic a zavíčkujeme.
-
2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Následující den zopakujeme sterilizaci při teplotě 80°C. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.