Sterilovaná paprika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Paprika červená
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 52 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 263.9 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme z nich semínka. Rozdělíme do sklenic a to tak, že vkládáme jednu papriku do druhé.

  • 2

    Na nálev rozmícháme ve vodě ocet, cukr a sůl a zalijeme jím papriky. Skenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu