Sterilovaná paprika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 52 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 0 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 263.9 mg
- Vláknina 5250 mg
- Vitamín A 5250 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 159.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme z nich semínka. Rozdělíme do sklenic a to tak, že vkládáme jednu papriku do druhé.
-
2
Na nálev rozmícháme ve vodě ocet, cukr a sůl a zalijeme jím papriky. Skenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.