Polévka Minestra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 894.1 mg
- Vláknina 2890 mg
- Vitamín A 2890 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky, pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme, rozkrájíme na kousky, oloupaný česnek utřeme se solí.
-
2
Do hrnce dáme rozškvařit na malé kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme zelí a pórek, lehce zasmahneme, zalijeme vývarem z kostí, přidáme utřený česnek a nakrájená rajčata. Vaříme hodinu na mírném ohni.
-
3
Podáváme posypané strouhaným parmezánem.