Hlávkový salát s hořčičnou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 44 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 287.8 mg
- Draslík 208.5 mg
- Vláknina 2913.1 mg
- Vitamín A 2913.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát dobře opereme, necháme okapat a osušíme. Slaninu nakrájenou na malé kostičky osmažíme na pánvi a vybereme z vysmaženého tuku. Do tuku po slanině rozklepneme vejce, osolíme je a opepříme a usmažíme volská oka.
-
2
Do hořčice vmícháme olej, ocet, sůl a pepř.
-
3
Hlávkový salát natrháme na kousky, vmícháme zálivku, posypeme slaninou a poklademe volskými oky, která usmažíme na vypečeném tuku ze slaniny.