Kapiový salát s hovězím masem
Suroviny
- 50 g Jogurt bílý
- 100 g Okurky nakládané
- 2 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 300 g Hovězí maso zadní
- 100 g Majonéza
- 100 g Paprika červená
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 760 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 229.1 mg
- Draslík 241.9 mg
- Vláknina 3415 mg
- Vitamín A 3415 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadní hovězí maso uvaříme ve vodě doměkka a vychladlé ho nakrájíme na menší kostičky. Na stejně velké kostičky nakrájíme papriku, cibuli, vejce, uvařená ve vodě natvrdo, a okurky. Vše nasypeme do mísy a ochutíme solí, pepřem, worcesterem a hořčicí. Dále do salátu vmícháme bílý jogurt a majonézu. Tento salát servírujeme studený, ozdobený plátky rajčete.