Salát kadeřavý s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 30 g Sýr Gorgonzola
  • 150 g Salát kadeřavý
  • 30 g Oříšky piniové
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1135 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 944.7 mg
  • Vláknina 14445.5 mg
  • Vitamín A 14445.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát omyjeme, rozebereme na listy a necháme okapat.

  • 2

    Z fenyklu oddělíme výhonky ze střední části a nasekáme je nadrobno. Pak je odložíme stranou pryč. Celou fenyklovou hlízu potom omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Omyjeme a oloupeme hrušku, vyřízneme z ní jádřinec a rozkrájíme ji na měsíčky. Zakapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Na suché teflonové pánvi si opražíme nasekané piniové oříšky.

  • 5

    Nožem namočeným ve studené vodě si na malé kostičky rozkrájíme gorgonzolu.

  • 6

    Přichystáme si zálivku. Do misky rozmačkáme 30 g gorgonzoly, přidáme zakysanou smetanu, ocet, šťávu z poloviny pomeranče a olej. Šleháme, dokud nevznikne hustá krémovitá omáčka, kterou pak podle chuti osolíme a opepříme.

  • 7

    Zálivkou přelijeme salát, hrušku a fenykl v misce a lehce promícháme. Zasypeme opraženými piniovými oříšky, kostičkami gorgonzoly a najemno posekanými výhonky fenyklu.

Komentáře k receptu