Ostravské zapečené klobásy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 69.7 mg
- Draslík 127.8 mg
- Vláknina 1916.7 mg
- Vitamín A 1916.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse z vlažného mléka, téměř veškeré mouky, rozdrobeného droždí, dvou vajec, oleje a soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
-
2
Vykynuté těsto na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše znovu důkladně prohněteme a vyválíme z něj přibližně půl centimetru silnou placku. Tu pak rozkrájíme na menší díly, na každý díl položíme klobásu a zabalíme ji do těsta. Závitky potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme znovu vykynout. Pak je rozložíme na pečicí papír rozprostřený na plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.