Škvarkové bramborové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 16 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 123.4 mg
- Draslík 194.5 mg
- Vláknina 8700 mg
- Vitamín A 8700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší bramboru omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlou bramboru oloupeme a najemno nastrouháme. Vepřové škvarky jemně umeleme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.
-
2
V míse smícháme nastrouhanou bramboru, krupici, vejce, umleté škvarky, kostičky housek a mléko do těsta a vytvoříme z něj malé kulaté knedlíky.
-
3
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní vaříme přibližně 20 minut.
-
4
Během vaření knedlíků v pánvi rozehřejeme sádlo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli.
-
5
Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženou cibulí a podáváme.