Kapr dušený s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 189 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 556.4 mg
- Vláknina 1480.4 mg
- Vitamín A 1480.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme a nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Porce kapra osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme pod fólií v chladničce marinovat alespoň 30 minut.
-
3
Na másle zpěníme cibuli, vlijeme pivo a provaříme. Do piva vložíme porce kapra a na mírném plameni dusíme zhruba 30 minut, je-li třeba, přilijeme pivo. Poté kapra vyjmeme a držíme na teple. Do vývaru přidáme nastrouhanou citronovou kůru a hrozinky. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
4
Porce kapra podáváme přelité omáčkou.