Sterilovaná kukuřice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Kukuřice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřici důkladně očistíme, odstraníme šupiny a vlákna a krátce povaříme v 1 litru vroucí vody. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí roztokem zalijeme kukuřici. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.

Komentáře k receptu