Sterilovaná kukuřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 8 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kukuřici důkladně očistíme, odstraníme šupiny a vlákna a krátce povaříme v 1 litru vroucí vody. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.
-
2
Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí roztokem zalijeme kukuřici. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.