Kuře dušené v rajčatech s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1500 g Kuře
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Olivy černé
  • 60 g Ančovička - filety
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 5.5 g Olej olivový extra panenský
  • 400 ml Víno červené
  • 6 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 193.5 mg
  • Draslík 880.5 mg
  • Vláknina 4941.3 mg
  • Vitamín A 4941.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme a vložíme do větší mísy. Česnek prolisujeme, přisypeme ke kuřeti, přidáme snítku rozmarýnu, bobkové listy a zalijeme červeným vínem. Necháme uležet aspoň hodinu. V pekáči rozehřejeme olej, porce kuřete osušíme utěrkou, posypeme hladkou moukou, vložíme do pekáče a osmahneme ze všech stran. Porce z pekáčku vyndáme, do oleje masypeme pokrájené ančovičky, plátky vypeckovaných oliv, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, vrátíme do pekáče porce kuřete, zalijeme vinnou marinádou z mísy, pekáč zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme asi hodinu a půl.

  • 2

    Pekáček odkryjeme, sebereme tuk z hladiny, vyndáme bobkové listy, rozmarýn a vyhodíme. Porce kuřete upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu