Kuře dušené v rajčatech s vínem
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1500 g Kuře
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Olivy černé
- 60 g Ančovička - filety
- 15 g Rozmarýn čerstvý
- 5.5 g Olej olivový extra panenský
- 400 ml Víno červené
- 6 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 40 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 193.5 mg
- Draslík 880.5 mg
- Vláknina 4941.3 mg
- Vitamín A 4941.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme a vložíme do větší mísy. Česnek prolisujeme, přisypeme ke kuřeti, přidáme snítku rozmarýnu, bobkové listy a zalijeme červeným vínem. Necháme uležet aspoň hodinu. V pekáči rozehřejeme olej, porce kuřete osušíme utěrkou, posypeme hladkou moukou, vložíme do pekáče a osmahneme ze všech stran. Porce z pekáčku vyndáme, do oleje masypeme pokrájené ančovičky, plátky vypeckovaných oliv, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, vrátíme do pekáče porce kuřete, zalijeme vinnou marinádou z mísy, pekáč zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme asi hodinu a půl.
-
2
Pekáček odkryjeme, sebereme tuk z hladiny, vyndáme bobkové listy, rozmarýn a vyhodíme. Porce kuřete upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku.