Noky máslové se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 168.9 mg
- Draslík 41.3 mg
- Vláknina 676.7 mg
- Vitamín A 676.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozetřeme máslo doměkka. Potom k němu přidáme jeden žloutek a jedno celé vejce a utřeme je s máslem. V druhé misce smícháme krupici, hrubou mouku a strouhanku a směs přisypeme k utřenému máslu s vejci. Přisypeme špetku šafránu, sůl a pepř. Promícháme a odložíme na 15 minut stranou a necháme odležet. Pomocí dvou kávových lžiček potom vytváříme z těsta noky a dáváme je do osolené vařící vody. Počkáme, dokud nevyplavou, a pak vaříme asi 2 minuty. Noky slouží jako vložka do vývaru.