Čerstvý kopr naložený v octě a oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 400 g Kopr čerstvý
  • 6 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1981 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 4.7 mg
  • Draslík 492.4 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladý, čerstvý kopr očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Poté rozdělíme do skleniček.

  • 2

    Ve vodě rozmícháme ocet a sůl, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem kopr zalijeme, necháme chvíli odpočinout a na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu