Chobotnice s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1417 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 125.6 mg
- Draslík 1105 mg
- Vláknina 2580 mg
- Vitamín A 2580 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Nakonec přidáme k chobotnici mušle, povaříme pár minut a odstavíme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.
-
2
Chobotnici vyjmeme, vyřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme, zbytek nakrájíme na jednotlivé porce, rozdělíme do misek, vývar ochutíme posekaným fenyklem a petrželkou (20 g), solí, pepřem, přelijeme chobotnice v miskách a podáváme.