Chobotnice s mušlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 80 g Česnek
  • 20 g Citronová kůra
  • 30 g Chilli paprička
  • 120 g Mušle slávky
  • 1500 g Chobotnice
  • 20 g Fenykl čerstvý
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1417 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 1105 mg
  • Vláknina 2580 mg
  • Vitamín A 2580 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Nakonec přidáme k chobotnici mušle, povaříme pár minut a odstavíme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.

  • 2

    Chobotnici vyjmeme, vyřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme, zbytek nakrájíme na jednotlivé porce, rozdělíme do misek, vývar ochutíme posekaným fenyklem a petrželkou (20 g), solí, pepřem, přelijeme chobotnice v miskách a podáváme.

Komentáře k receptu