Bramborák s uzeným masem z Vysočiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 26 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 123.6 mg
- Draslík 687.2 mg
- Vláknina 9420.4 mg
- Vitamín A 9420.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Syrové brambory nastrouháme najemno.
-
2
V míse smícháme nastoruhané brambory, nakrájené uzené maso, vejce a mouku, majoránku, kmín, pepř a sůl a důkladně promícháme.
-
3
V pánvi rozehřejeme sádlo a postupně v něm smažíme z obou stran dozlatova bramboráky.