Zapečené brambory Morges

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 200 g Sýr Čedar
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 50 g Cibulka jarní
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 63.7 mg
  • Draslík 840.8 mg
  • Vláknina 10833 mg
  • Vitamín A 10833 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 50 g másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Pekáč vymažeme zbylým máslem a střídavě ho plníme vrstvou cibule, brambor a strouhaného sýru. Vodu smícháme s vínem, solí a pepřem a vzniklou směsí zalijeme brambory po celé ploše. Dáme zakryté alobalem péct do středně vyhřáté trouby na hodinu. Po hodině pečení odstraníme alobal a brambory zalijeme smetanou smíchanou s muškátovým oříškem. Pečeme ještě půl hodiny odkryté. Podáváme posypané nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu