Rizoto s Martini
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1399 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 83.6 mg
- Vláknina 2460 mg
- Vitamín A 2460 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne.
-
2
Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Poklici odstraníme a ihned podáváme.