Těstovinová vřeténka s masovými kuličkami
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
- 500 g Těstoviny vařené (průměr)
- 150 g Strouhanka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Telecí maso mleté
- 2 ml Olej olivový
- 90 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1191 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 230.6 mg
- Draslík 782.1 mg
- Vláknina 5121.8 mg
- Vitamín A 5121.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme rajskou omáčku: Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli 3-5 minut doměkka za občasného míchání. Potom přidáme rajčata i se šťávou a podusíme 3 minuty. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a omáčku osolíme a opepříme.
-
2
Masové kuličky: Ve velké míse smícháme mleté maso se strouhankou, nastrouhaným parmezánem, vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Postupně přiléváme vodu a vše dobře promícháme. Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky o velikosti vlašského ořechu.
-
3
Kuličky opékáme v pánvi na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř byli propečené. Vyjmeme je, vložíme do rajské omáčky a povaříme 5 minut.
-
4
Masové kuličky podáváme s rajskou omáčkou a vařenými vřeténky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou bazalky.