Těstovinová vřeténka s masovými kuličkami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 150 g Strouhanka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Telecí maso mleté
  • 2 ml Olej olivový
  • 90 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1191 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 230.6 mg
  • Draslík 782.1 mg
  • Vláknina 5121.8 mg
  • Vitamín A 5121.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme rajskou omáčku: Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli 3-5 minut doměkka za občasného míchání. Potom přidáme rajčata i se šťávou a podusíme 3 minuty. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a omáčku osolíme a opepříme.

  • 2

    Masové kuličky: Ve velké míse smícháme mleté maso se strouhankou, nastrouhaným parmezánem, vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Postupně přiléváme vodu a vše dobře promícháme. Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky o velikosti vlašského ořechu.

  • 3

    Kuličky opékáme v pánvi na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř byli propečené. Vyjmeme je, vložíme do rajské omáčky a povaříme 5 minut.

  • 4

    Masové kuličky podáváme s rajskou omáčkou a vařenými vřeténky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou bazalky.

Komentáře k receptu