Jihlavská polévka z podmáslí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 389.6 mg
  • Vláknina 4010.5 mg
  • Vitamín A 4010.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit do mírně osolené vody.

  • 2

    Z mouky a poloviny másla připravíme světlou jíšku a tou zahustíme vodu s bramborami, když změknou. Potom do hrnce přimícháme podmáslí, za stálého míchání přidáme kmín a druhou polovinu másla, nakonec do ní vmícháme vajíčka. Polévku ještě chvíli vaříme, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu